Kedves Látogatóink!

 

Magyarország Kormányának, és a tulajdonos Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat döntése alapján, a kialakult vírushelyzetre való tekintettel 2020.03.13., péntek 14.00-tól kulturális színtereinket határozatlan időre BEZÁRJUK!!!

Érdeklődni elsődlegesen elektronikusan az info@kult13.hu e-mail címen lehet.

 

PénteK13 programjainkra váltott jegyinformációk: JEGYVISSZAVÁLTÁSI INFORMÁCIÓK!!

 

Megértésüket köszönjük!

VCS

Világcsücsök Életmód Központ és Közösségi Tér

Világcsücsök Életmód Központ és Közösségi Tér története

 

A Vízöntő Pinceklub -Világcsücsök Életmód Központ és Közösségi tér   1132 Budapest Váci út 50.

 

hrsz: 25493/A/31

 

 

Angyalföld déli részén, a Váci út mellett kínál közösségi teret és programokat a szabadidő eltöltésére. a Vízöntő Pinceklub. A klub vezetőinek a célja szerint egy olyan hely fenntartása, ahova csak úgy, „olvasni, társasjátékozni, csacsogni, ücsörögni, álldogálni, körbe-körbe járni” is betérhetnek a fiatalok, de emellett különböző programokat is szerveznek nekik. Ilyenek például a jóga, kungfu és tánctanfolyamok, idegennyelvű társalgási klubok és művészeti estek.

 

1994-től 2009 áprilisáig a Vízöntő Pinceklub az Iránytű Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda telephelyeként működött a mentálhigiénés és hagyományos közművelődési programok helyszíneként. 2010 áprilisában a XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. átszervezte a pinceklubot, aminek következményeként új névvel kibővített régi/új tartalommal megkezdte tevékenységét a VilágCsücsök Közösségi Tér. A tizenöt közösségfejlesztő és tematikus kiscsoport működtetése mellett számos rendezvényt szerveztek a kerületben. Középiskolásoknak, felsőfokú képzésben résztvevőknek, fiatal felnőtteknek nyújtott kulturált közösségi színteret és elsősorban szellemi kikapcsolódási lehetőségeket.

 

Kiemelt együttműködő partner volt e munkában a Kurfli Közhasznú Egyesület, amely tagjai önkéntes munkájával színes programok megszervezésével és levezénylésével segítették a működést. Angyalföld déli részén, a Váci út 50. szám alatt működik a VilágCsücsök Közösségi Tér, melynek célja a kerületi lakosok aktív közösségi életének és élményszerzési lehetőségeinek bővítése. A klub vezetőinek a célja szerint egy olyan hely fenntartása, ahova csak úgy, „olvasni, társasjátékozni, csacsogni, ücsörögni, álldogálni, körbe-körbe járni” is betérhetnek a fiatalok, de emellett különböző programokat is szerveznek nekik. Ilyenek például a jóga, kungfu és tánctanfolyamok, idegennyelvű társalgási klubok és művészeti estek.

 

A Kurfli Egyesület 2016. december 31-én megszüntette tevékenységét a VilágCsücsök Közösségi Térben. Az eddigiekben itt működő tanfolyamok, klubok a SKult13 divízió egyéb színterein kapnak helyet a jövőben. 2017 márciusától a Mizu Hungary Kft vette át (a JAM Táncműhely Egyesület képviseletében), mely tíz évvel ezelőtt alakult meg. Az Egyesület zenés és táncos profilú rendezvények szervezésével, a tánc és a zene szeretetének és fontosságának népszerűsítésével foglalkozik, emellett figyelmet fordít a közösségi élet lehetőségeinek bővítésére is, angol – német – svéd társalgási nyelvklubot szerveznek, emellett teret adnak olyan más közösségi szabadidő tevékenységnek, mint a subbuteo, capoeira és társastánc programok.

 

Világcsücsök Életmód Központ és Közösségi Tér