Retro filmklub az AJAMK-ban!

 

Különleges retro mozival készültünk számotokra!

Mostantól igazán hangulatos környezetben, kényelmes fotelekben nézhetitek a régi filmeket az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban kéthetente kedden! 

Az ingyenes részvételhez nincs más dolgotok, mint regisztrálni a filmklub@kult13.hu e-mail címen és megírni nekünk, hogy mely alkalomra jönnétek.

 

 

VETÍTÉSEK  

 

március 21., kedd 14.00 – Csárdáskirálynő

 

Kálmán Imre klasszikusát, Szinetár Miklós rendezésében, Honthy Hanna, Csákányi László, Feleki Kamill, Rátonyi Róbert szereposztásában láthatják.

Edvinnek nevelőanyja, Marie-Louise Stázi grófnőt szánja jövendőbelijéül, nem törődve azzal, hogy ő az Orfeum Csárdáskirálynőjét, Szilviát imádja.

A pompás eljegyzésen váratlanul megjelenik Szilvia és Bóni gróf is, mint “házasok”…
Kálmán Imre világhírű operettjének filmváltozata.

A filmklubon való részvételhez a filmklub@kult13.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Regisztrációs határidő: március 20.

 

április 4., kedd 14.00 – Nők a pult mögött

 

Nők a pult mögött című sorozatban a filmvásznon keresztül újra átélhetjük az 1970-es évek Csehszlovákiájának hangulatát.

Egy élelmiszerboltban dolgozók mindennapjain keresztül bepillantást nyerhetünk egy közösség életébe, ahol fontosak az emberi kapcsolatok, a barátság, a csapatszellem.

Következő epizódok: A Raktáros szerelme, Az öreg Dominik

A filmklubon való részvételhez a filmklub@kult13.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Regisztrációs határidő: április 3.

 

április 4., kedd 18.00 – Házibuli 1.

 

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja.
A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől.
Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek.
Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic…

A filmklubon való részvételhez a filmklub@kult13.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Regisztrációs határidő: április 3.

 

április 25., kedd 18.00 – Házibuli 2.

 

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget.
Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába.
Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik…

A filmklubon való részvételhez a filmklub@kult13.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Regisztrációs határidő: április 24.