RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS - XIII. KERÜLETI CIVIL SZERVEZETEK NAPJA


XIII. KERÜLETI CIVIL SZERVEZETEK NAPJA, 2020.február 1., RaM

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat helyett és nevében eljárva a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. SKULT13 Divíziója által a XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja elnevezésű, 2020. február 1-én a Radnóti Miklós Művelődési Központban(RaM) megrendezésre kerülő programra.

Időpont:                            2020. február 1., szombat 10.00–17.00 óra között

Helyszín:                           RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ

Szervezők:                         Szociális és Köznevelési Osztály,

                                          SKult13 Divízió

 

A rendezvény védnöke:    Dr. Tóth József polgármester

 

2020-ban is – az elmúlt három évhez hasonlóan – a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központot javasoljuk a Civil Nap megrendezésére, a Colosseum sík nézőtéri elrendezésével. A megnyitót, valamint a szervezetek rövidebb, napközbeni bemutatóit a színpadon beépített kis színpadon tervezzük. A szervezetek interaktív workshopjai és a civil szakmai fórum a Colosseummal összekapcsolható két szekciótermekben lesznek. A Civil Gála szintén a beépített színpadon történik, mely elé egy mobil nézőteret építünk kb. 80-100 db konferencia székkel.

A szervezetek részvétele a civil napon programjuk bemutatásával (börze, workshop, szolgáltatás, gálaműsor) regisztrációs jelentkezés útján történik, a résztvevők kiválasztására a Civil Kerekasztal tesz javaslatot.

 

Programterv

 

10.00-10.10    A Civil Nap ünnepélyes megnyitása

Köszöntő beszédet mond: dr. Tóth József polgármester, majd átadja a Civil Vándordíjat. /A Vándordíj odaítéléséről a Civil Kerekasztal tesz javaslatot az önkormányzat felé/

Helyszín: RaM Colosseum – beépített színpad

 

10.00-15.00    Civil Börze – Civil szervezetek kiállítása, bemutatkozása

A szervezetek bemutatkozása standokon, komplex módon prospektusok, képek, tablók, kisebb tárgyak, elektronikus megoldások formájában. A színpadon 2-3 előzetesen jelentkezett szervezet tart 5-5 perces bemutatót. A látogatók a nap folyamán leadhatják szavazatukat arra a civil szervezetre, amelynek standja és bemutatkozása számukra a legszínvonalasabb. Az eredményhirdetésre a Civil Gála előtt kerül sor. Az első három helyezett belépőjegyet kap a SKult13 soron következő rendezvényeire

Helyszín: RaM Colosseum

 

10.30-14.00    Civil Szekciók

A nap folyamán a színházteremmel összekapcsolható szekciótermekben előzetesen jelentkezett 2-3 civil szervezet 30-30 perces interaktív workshopjára kerül sor (kreatív tanulási, ügyességi játékok nyereményekkel).

A színpadi és a szekciótermekben zajló civil bemutatkozást úgy osztjuk be, hogy azok különböző időpontban kerüljenek sorra.

Helyszín: RaM Szekcióterem 1.

 

10.00-15.00    Civil szolgáltatók, intézmények:

Az egészségügyi szolgáltatásokat eddig is igényelték a kerületi lakosok ezért a Vöröskereszt elsősegély-nyújtási bemutatója, egészségügyi mérései és a

XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat tanácsadása mellet még várunk más civil szolgáltatót, intézményt, szervezetet is, akik egészségügyi, életmód, táplálkozási szolgáltatást és tanácsadást nyújtanak ezen a napon.

Helyszín: RaM Colosseum

 

11.00-12.00 Civil szakmai fórum

A kerületben működő, innovációval foglalkozó magyar és külföldi cégek részvétele a civil szervezetek szakmai tevékenységének fejlesztésében

Tervezett előadók: a kerületi külföldi és hazai, iparral és kereskedelemmel foglalkozó cégek képviselői, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, – a  Magyar Kutatási, Technológia és Innovációs Hivatal, – a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége,- a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, NAV Szellemi Tulajdonvédelmi Osztály, Magyar Védjegy Egyesület képviselője.

Az említett szervezetek információs pult útján is adnak tájékoztatást a fórumhoz tartozó témákkal kapcsolatban

Helyszín: RaM Szekcióterem 2.

 

14.00-14.45    Uzsonna a résztvevő civil szervezetek tagja részére (4 fő/szervezet)

Helyszín: RaM – Őszikék Idősek Klubja

 

15.00-17.00    Civil Gála

A gála megnyitóján adjuk át a legszínvonalasabb stand díjakat, majd az előadó művészeti tevékenységet folytató kerületi civil szervezetek műsoros estje következik (10’műsoridő/művészeti csoport)

Helyszín: RaM Colosseum – beépített színpad

Részvételi felhívás

Regisztrációs adatlap

Adatkezelési tájékoztató