Kedves Látogatóink!

 

2020. június 22-én, hétfőn kulturális színtereink is ÚJRA KINYITNAK a látogatók számára!!!

A RaM-ban található Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár azonban július 22-étől nyit újra!

Az újrainduló foglalkozásokról, és programokról folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

PénteK13 programjainkra váltott jegyinformációk:

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ információs pultjában vásárolt jegyek árát 2020.06.24-től 2020.07.31-ig, jegybemutatás ellenében tudjuk visszatéríteni!

Az online vásárolt jegyek visszaváltásának módja, és további információk: JEGYVISSZAVÁLTÁSI INFORMÁCIÓK!!

 

Szeretettel várunk mindenkit!

A RADNÓTI EMLÉKSZOBÁRÓL

2015 március 11-én ünnepélyes keretek közt átadtuk a Radnóti Emlékszobát a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központban. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Tóth József a kerület polgármestere, Ferencz Győző a Radnóti-hagyaték gondozója és Antal Zsolt restaurátor. Az Emlékszoba lehetőség enged arra, hogy látogatóink bepillantsanak Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni otthonába, amelynek létrejöttét Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata 4 millió forinttal támogatta.

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni hagyatékát örököse, unokahúga ajándékozta a XIII. Kerületi Önkormányzatnak valamint dr. Tóth József polgármesternek 2014 augusztusában. Valamennyi átvett tárgy az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteménybe került, amely kiemelten foglalkozik a hagyaték kezelésével és ápolásával.

Az átvett tárgyakat restaurátorok segítségével rendbe hozattuk és 2015 februárjában a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ aulájában egy szobát készítettünk, amelynek célja élethűen rekonstruálni az eredeti szobát és annak berendezését, amely így látogatóink részére betekintést enged Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni egykori lakásába.

Az Emlékszoba szakmai kurátora Ferencz Győző egyetemi tanár, a Radnóti-hagyaték gondozója. A bútorok restaurátori munkáját Antal Zsolt, a textilek restaurátori munkáját Pataki Anikó restaurátorok végezték.

Az Emlékszoba Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

Az Emlékszoba állandó kiállítás, a látogatók az intézmény nyitva tartási idejében díjtalanul tekinthetik meg. Múzeumpedagógiai foglalkozásra is várjuk csoportok jelentkezését a helytortenetikult13 e-mail címen.

Külön öröm számunkra, hogy a kerülethez ennyi szállal kötődő Radnóti Miklós emlékszobája a róla elnevezett művelődési központban valósulhat meg. A kerület 3 emléktáblával és az intézményben megtalálható képzőművészeti alkotásokkal, valamint emlékhellyel adózott a tragikus sorsú költő emlékének, de úgy gondoljuk, hogy az állandó kiállítás és a hozzá kapcsolódó programok még közelebb viszik látogatóinkhoz Radnóti Miklós emlékét.

A Radnóti Miklós Művelődési Központ 2011. áprilisában nyitotta meg kapuit, fővárosi és országos szinten is kiemelt művelődési intézmény, amely a hagyományok ápolása mellett a kultúra több szegmensének és a folyamatos megújulásnak is teret ad. Jelenleg az Őszikék Idősek Klubja, a Fővárosi Szabó Ervin fiók könyvtára, a MagyaRock Hírességek Csarnoka, a Vakvarjú Étterem valamint a RaM Colosseumban az Experidance Production és vendégszínházak előadásai várják a közönséget.