Kedves Látogatóink!

Magyarország Kormányának döntése értelmében, a kialakult vírushelyzetre való tekintettel rendezvényeink a rendezvénytilalom értelmében, minden kulturális színterünkön a mai naptól visszavonásig ELMARADNAK, színtereink pedig 2020.11.11., szerdától ZÁRVA TARTANAK!

Kérjük figyeljék honlapjainkat és Facebook oldalainkat, a további információkról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.

Bővebb információért érdeklődni elsődlegesen színtereink központi telefonszámán ,vagy a kult13@kult13.hu e-mail címen lehet.

Megértésüket köszönjük!

Márton-nap a Lóca együttessel!

Márton-nap alkalmából összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, érdekességeket.
Aki pedig szeret a konyhában szorgoskodni, annak ajánlunk egy két szuper libás receptet!

 

Márton-napi hagyományok és receptek

 

A Lóca együttes évek óta rendszeres fellépője a Tücsöktanya programjainak és a SKult13 szabadtéri rendezvényeinek,
különleges hagyományőrző műsoraik nagyon népszerűek látogatóink körében.

 

De kik is ők?
A Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten. Interaktív előadásaik ismert gyermekdalokra, népdalokra (ezek átdolgozására), mondókákra, játékokra, táncra épülnek, így a gyermekek gyorsan és szívesen bekapcsolódnak műsoraikba. Foglalkozásaik egy része az évkörhöz kapcsolódva aktualitásokat hordoz, más részük olyan mesejáték, mely mindig időszerű tanulságokat vonultat fel. Dalaikat és történeteiket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adják elő.
A zenekar 25 különböző témájú műsorral járja az országot. Első lemezük 2019-ben jelent meg és immár lemezjátszón keresztül, a Fecskét látok című albumot hallgatva is megtapasztalható a Lóca előadásainak sokszínűsége, magával ragadó hangulata. Előadásaik által gyermekek és felnőttek egyaránt tartalmas élményekkel gazdagodhatnak.

 

November 20-án vasárnap a Tücsöktanya Varázsnapi rendezvényén,
Márton-napi programjukkal léptek volna fel, ami a vírushelyzet miatt elmaradt.

A program pótlásaként megtekinthető az videó, egy kis ízelítő a műsorukból:

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!