Események betöltése

Varázsnapok az AJAMK-ban – Újév köszöntő táncház a Fakutyával

január 16. (vasárnap) - 10:30

 

A regisztráció köteles program!

Regisztrálni legkorábban a program kezdete előtt egy héttel lehet a kult13.hu weboldalon!

 

Hagyományos, jégen sikló eszköz, gyakorlatilag a korcsolya és a szék keveréke. A rajta ülő egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

A zenekar 2000. novemberében alakult, eredetileg három taggal: Walch Mártonnal, Székely Zoltánnal és Kudász Ferenccel. Halmos Kata a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon, 2001 nyarán csatlakozott az együtteshez. Szentkereszty Judit 2004-től 2007-ig énekelt velük. Régi barátjuk, Kis Sándor 2008. óta teljes jogú tag. Kezdetben a zenekar fő tevékenységét a gyermektáncházak adták, kiegészítve felnőtt táncházas programokkal és hagyományos népzenei koncertekkel. 2004-től kezdve egyre több lehetőségük adódott koncertezésre: a táncházak mellett rájukk jellemző népzenei feldolgozásokkal léptek a közönség elé. Ilyenkor szaxofon, elektromos koboz, basszusgitár és ütősök is megszólalnak.

Első lemezüket 2006. áprilisában mutatták be, a gyerekközönség felé való elkötelezettségük pedig a 2007-ben megjelent második lemezükön hallható. Kísérletező kedvük az első lemez továbbgondolásaként 2009-ben megjelent harmadik, koncept-albumukon teljesedett ki.

A zenekar tagjai: Székely Zoltán, Halmos Kata, Walch Márton, Kudász Ferenc, Kis Sándor, Fekete Inci

 

10.00-13.00 Tücsök Alkotóműhely, játszóház

Ajánlott életkor: 1 éves kortól

Belépődíj: 1500.-Ft/fő – XIII. Kerületi Kártyával ingyenes!

 

A részvétel személyi és védettségi igazolvány, vagy applikáció bemutatásához kötött!

Helyszín

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
József Attila tér 4.
Budapest, Pest 1131 Magyarország
+ Google Térkép