Események betöltése

Varázsnapok az AJAMK-ban – Mese a varázsgyűrűről – ELMARAD

február 13. (vasárnap) - 10:30

Kedves Látogatóink!

A február 13-ai Mese a varázsgyűrűről c. előadás betegség miatt ELMARAD!

Az előadás pótlására ősszel kerül sor!

Megértésüket köszönjük!

 

indiai „textilmese”

Réges régen az indiai meseidőkben élt egy kereskedőfiú. Nem volt kereskedőnek való: csak olvasgatott, ábrándozott naphosszat. Egyszer, mikor apja útnak indította, hogy a bazárban árut vásároljon, a rábízott pénzt három állat megmentésére fordította. Az állatokkal kötött barátsága teljesen megváltoztatta a fiú életét, útra kelt, és a kalandok során eljutott a kígyókirály víz alatti palotájába. Megkapta a varázsgyűrűt, ami az ember legfőbb kívánságát teljesíti. Vajon mihez kezdett vele?

Hamisítatlan indiai meseszövés, egy varázslatos történet bábbal, indiai táncmozdulatokkal és tárgyakkal előadva. A kendők életre kelnek, a bábok megelevenednek és elrepítenek India izgalmas mesevilágába.

Az előadókról:
A 25 éves Sivasakti Kalnanda Táncszínház alapítója és vezetője Somi Panni, a klasszikus, történetemesélésre is alkalmas indiai tánc, a bharatanátjam magyarországi képviselője és meghonosítója.

Ő és két tanítványa: Zboray Antónia és Vesztl Zsófia egy kis háromszereplős formációt hozott létre, ahol a báb és a tánc formanyelvét ötvözve, prózai részekkel átszőve, hozták létre az indiai mese előadást.

Mindhárman a Sivasakti Kalánanda Táncszínház tagjai, amelyben a táncszínházi előadások a klasszikus dél-indiai Bharatanátjam táncra épülnek. Míg Somi Panni az indiai drámatánc fő képviselője, addig Zboray Antónia a színházi, Vesztl Zsófia pedig a bábos formanyelvvel gazdagítja a táncszínházi repertoárt.

A művészek törekszenek arra, hogy összművészeti kísérletező előadásokat hozzanak létre, melyek a tánc, a báb és a színjátszás lehetőségeit egyaránt felhasználják.

 

Ajánlott életkor 5-12 éves korosztály

 

10.00-13.00 Tücsök Alkotóműhely, játszóház

 

Belépődíj: 1500-Ft/fő – XIII. Kerületi Kártyával ingyenes

Helyszín

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
József Attila tér 4.
Budapest, Pest 1131 Magyarország
+ Google Térkép