Kedves Látogatóink!

 

2020. június 22-én, hétfőn kulturális színtereink is ÚJRA KINYITNAK a látogatók számára!!!

A RaM-ban található Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár azonban július 22-étől nyit újra!

Az újrainduló foglalkozásokról, és programokról folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

PénteK13 programjainkra váltott jegyinformációk:

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ információs pultjában vásárolt jegyek árát 2020.06.24-től 2020.07.31-ig, jegybemutatás ellenében tudjuk visszatéríteni!

Az online vásárolt jegyek visszaváltásának módja, és további információk: JEGYVISSZAVÁLTÁSI INFORMÁCIÓK!!

 

Szeretettel várunk mindenkit!

Események betöltése

Turcsán Miklós kiállítása

2018-02-13. (kedd) - 2018-03-14. (szerda)

 

Megnyitó: február 13., kedd 18.00

1964-69 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola hallgatója, itt Fónyi Géza tanítványa.
Jelenkori képzőművészetünkben kitüntetett és külön hely illeti meg Turcsán Miklós festészetét. Nem mintha viszonylagos magányossága elszigeteltté vagy különcködővé, eredetisége extravaganciává avatná munkásságát. Ámde a jelenkor uralkodó hazai irányzatai, az összefoglaló „posztmodern” jelzővel behatárolható törekvések látszólag nem befolyásolták jelenünkre autonómmá fejlődött művészi látásmódját, egyénivé alakult stílusát. Az évtizedek során konzekvensen kiépített fejlődési íve a konstruktivizmuson, a szürrealizmuson, az absztrakt expresszionizmuson is áthatoló törekvései nyomán meghatározott és csakis őrá jellemző szintézishez jutott el.

Festészete színvonalának egyik legjellemzőbb erénye a felfokozott kifejezőerő. A valóság rejtett vagy különös mozzanatai, az emberi gondolkodás fogalmilag alig rögzíthető megnyilvánulásai, a képzeletnek a tradíciókat is éltető terrénumai különlegesen tág formafantáziával, komponáló találékonysággal, lendületesen és gazdagon árnyalt kolorittal ötvöződtek széles ritmusú alkotói gesztussá minden alkotásában.

Igen választékos, de zavarbaejtően széles látószögű Turcsán egyedi világa. A jelenségek megidézésének áradó intenzitása sugárzik festményeiből, amelyeknek általunk történő befogadása révén különleges szépségideállal gazdagodhatunk.

A belépés díjtalan!

Információ: Roboz Beáta +36 30 452 7011, robozbeata@kult13.hu

Részletek

Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Újlipótvárosi Klub-Galéria
Tátra u. 20/b.
Budapest, Budapest 1136 Magyarország
+ Google Térkép