Kedves Látogatóink!

 

2020. június 22-én, hétfőn kulturális színtereink is ÚJRA KINYITNAK a látogatók számára!!!

A RaM-ban található Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár azonban július 22-étől nyit újra!

Az újrainduló foglalkozásokról, és programokról folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

PénteK13 programjainkra váltott jegyinformációk:

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ információs pultjában vásárolt jegyek árát 2020.06.24-től 2020.07.31-ig, jegybemutatás ellenében tudjuk visszatéríteni!

Az online vásárolt jegyek visszaváltásának módja, és további információk: JEGYVISSZAVÁLTÁSI INFORMÁCIÓK!!

 

Szeretettel várunk mindenkit!

Események betöltése

Schallinger Dávid és Bakos Levente közös kiállítása

2018-03-08. (csütörtök) - 2018-04-06. (péntek)

 

Megnyitó: március 8., csütörtök 18.00

Magyarországon jelenleg talán egy tucat olyan alkotó műveli úgy a kalligráfiát, hogy rendszeresen láthatjuk is a munkáit, akár virtuális tárlaton, akár galériában, akár belvárosi kávézók és bisztrók tábláin, akár esküvői meghívókon. A XIII. kerületben a kalligráfiának két aktív művelője is él (ráadásul épp egy házban!), de míg

Manoeye (Schallinger Dávid) a street art által kijelölt ösvényen halad, Bakos Levente a keleti kalligráfia tibeti ágát műveli. A kalligráfia aktuális fellendülésének egyik jellegzetessége a street art hangsúlyos jelenléte. Manoeye kalligráfiájának egyéniséget a filmes inspirációk, a kalligramm-mánia és e kettő találkozása biztosítja. A tibeti kalligráfia szintén érdekes, új színfoltnak számít a kalligráfia területén; igazán csak az utóbbi tíz évben kezdték felfedezni. Nyugati követőinek száma még ma is kevés. Levente mintegy két évtizednyi porcelánfestés, tipográfia és tibeti tanulmányok tapasztalataival felvértezve lépett rá a tibeti buddhista kalligráfia útjára. Az elmúlt hat évben már többször bemutatta munkáit önálló és csoportos kiállításokon. A két újlipótvárosi toll- és ecsetforgató korábban még sosem szerepelt közös tárlaton. Kettejük világa látványos módon tudná bemutatni a kalligráfia művészetének mai arcát.

A belépés díjtalan!

Információ: Roboz Beáta +36 30 452 7011, robozbeata@kult13.hu

Részletek

Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Újlipótvárosi Klub-Galéria
Tátra u. 20/b.
Budapest, Budapest 1136 Magyarország
+ Google Térkép