Kedves Látogatóink!

Magyarország Kormányának döntése értelmében, a kialakult vírushelyzetre való tekintettel rendezvényeink a rendezvénytilalom értelmében, minden kulturális színterünkön a mai naptól visszavonásig ELMARADNAK, színtereink pedig 2020.11.11., szerdától ZÁRVA TARTANAK!

Kérjük figyeljék honlapjainkat és Facebook oldalainkat, a további információkról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.

Bővebb információért érdeklődni elsődlegesen színtereink központi telefonszámán ,vagy a kult13@kult13.hu e-mail címen lehet.

Megértésüket köszönjük!

Események betöltése

Saly Németh Mária kiállítás megnyitó

március 11. (szerda)

 

Megnyitó: 2020. március 11., szerda 15.00

 

“Saly Németh Mária egy sokoldalú művész, aki az alkalmazott grafikától kezdve, az animáción és illusztrációk tervezésén keresztül a restaurálásig számos képzőművészeti és kreatív területen tevékenykedik, s mindemellett személyes, benső indíttatása révén jutott el a festészethez.

Édesapja, Saly Németh László festőművész mellett Mária már kisgyermek korától magába szívta a festészetet, elleshette annak minden csínját-bínját. Festeni már felnőttként kezdett és egymástól némileg függetlenül jutott el két igen különböző, mondhatni szöges ellentétben álló kifejezésmódhoz, egyfelől az ikonfestészet szigorú szabályok szerint működő gyakorlatához, másfelől a szabad alkotást lehetővé tevő festészethez.
Az alkotás szabadságának okán festményei is igen sokrétűek, nem törekedik egységes stílusra, amely ha valahonnan mégis, akkor nála leginkább a technikából eredeztethető, így sosem válik sablonossá, elcsépelté.  Képei hol szinte fotórealista részletekkel, hol a színek gazdagságával, hol szimbolizmusokkal, hol kifejezőerejükkel hatnak. Műveinek képi világa és tartalmi gazdagsága a természetelvűtől a transzcendentálisig terjed. A transzcendentálissal való kapcsolatteremtés és a spiritualitás az, amely mégis közös nevezőre hozza Saly Németh Mária festményeit és ikonjait.
Krasznai Réka, a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze”

A belépés díjtalan!

Információ: Kósa Gergely +36 70 492 0985, kosagergely@kult13.hu

Kedves Látogatóink!

 

Az Önök és munkatársaink biztonsága számunkra kiemelten fontos, ezért az alábbi intézkedéseket hozzuk annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb módon védekezzünk a COVID19 járvány terjedése ellen.

 

Kérjük segítsék a vírus elleni védekezés hatékonyságát fenntartani azzal, hogy a felsoroltakat betartják intézményeinkben.

 

Előadásainkra érkező nézőinkre, bérlői programjainkra érkezőkre a következő intézkedések vonatkoznak:

– minden telephelyünk minden helyiségében, termében, 6 éves kor felett, KÖTELEZŐ a szájat és orrot eltakaró védőmaszk használata
Ez alól, kivételt képeznek a mozgásos programok, a program ideje alatt. A kivétel csak a foglalkozások, helyszínére vonatkozik. Abban az esetben, ha kilépnek a közösségi terekbe, kötelezővé válik a védőmaszk viselése!
– a gyermekprogramok esetében egy gyermekkel egy kísérő vehet részt a programon
– a kihelyezett kézfertőtlenítők használata fokozottan ajánlott
– ajánlott az érintkezéshez kötött üdvözlési formák (kézfogás, ölelés, stb.) mellőzése

 

– fokoztuk a mosdók, recepciós pult, kilincsek és a vendégforgalmi terek fertőtlenítését
– nézőinket megkérjük, hogy továbbra is az online jegyvásárlást részesítsék előnyben
– az előadásainkra való belépés testhőmérséklet ellenőrzés után történhet
– kérjük betegen ne látogassák telephelyeinket, programjainkat és előadásainkat
– a nézőink számára a maszk viselése a színházteremben is kötelező
– telephelyeinken továbbra is fokozottan ajánlott a 1,5 méteres távolságtartás betartása

 

Köszönjük az együttműködésüket!

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Részletek

Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Városház Galéria
Béke tér 1.
Budapest, Budapest 1139 Magyarország
+ Google Térkép