Események betöltése

Nyáresti Koncertek – Bencze Ilona: Költők társaságában című verses estje

augusztus 1. (vasárnap) - 19:00

 

Bencze Ilona: Költők társaságában című verses estje, közreműködik: Kovács Adrián zongoraművész 

Nagyon szeretem a verseket már gyermekkorom óta, amikor még szó sem volt róla, hogy színművész leszek. Sok szavalóversenyen vettem részt fiatalabb koromban – mesélte a színésznő.

Akadnak kollégák, akik soha nem mondanak verset, nem szeretik ezt a műfajt. Én azt mondom, a magyar költészet olyan gazdag, olyan szépséges, hogy ha nem ezen a nyelven írtak volna a művészei, a világon mindenütt ismernék őket és munkásságukat.

A művésznő szerint minden önálló estnél a művész választ. Nem a közönségnek, hanem saját magának elsősorban. Ez az est Költők társaságában címen fut. Bencze Ilona igyekezett megmutatni egy széles skálát, lírát, drámát, de persze nem lehet mindent.

Nehezebb így lekötni a nézők figyelmét, mintha egy színházi előadást kínálnék. Az egyetlen garancia a sikerre az, hogy érdeklem a nézőt. A mondandóm és én. Az ilyen esteknek, nagyképűség nélkül mondhatom, az a titka, hogy csak olyan ember tud kiállni, aki iránt valóban érdeklődik a közönség. Aki képes lekötni a figyelmet, mert azt nem tudja akárki megtenni másfél órán keresztül. Persze én már régóta vagyok a pályán, sok ilyen est áll mögöttem, noha a legtöbb zenés est volt, ahol híres slágereket, musicaleket vettem elő.

 

A részvétel díjtalan!

 

Helyszín: Szent István park

Helyszín

Szent István park
Szent István park
Budapest, Budapest 1137 Magyarország
+ Google Térkép