Események betöltése

Csala Ildikó kiállítása

március 29. (csütörtök) - április 24. (kedd)

 

Megnyitó: március 29., csütörtök 17.30

Csala Ildikó a RaM-ban megrendezésre kerülő kiállítását a KÖLTÉSZET NAPJÁHOZ, így József Attila születésének 113. évfordulójához és Radnóti Miklóshoz szeretné kapcsolni.

József Attila születésének 100. évfordulója óta József Attila verseiben, költészetében megjelenő színeket, hangulatokat és tájképi részleteket kezdte ábrázolni. Most Radnóti Miklós verseiben megjelenő költői képekkel szeretné bővíteni munkáit.

A versekben előforduló érzékletes képek: pl. József Attilánál: a “csördülő ég vasban áll…”, vagy a “ Vas színű égboltban…” – az ég szürkeségét, de mégis drámaiságát, a fájdalmat érzékeltetve, megjelenítve ezzel a költő szavainak képekben kifejeződő pillanatnyi hangulatát festette akvarellel, mivel ez a legköltőibb technika. Radnóti Miklós portréjában a költő szelíd személyiségét szerette volna megjelentetni, „A gyökér” c. Radnóti versben a természeti képek szépségét. „A gyökérben erő surran” c. munkájában ábrázolta. A kiállításon szereplő munkák címei utalnak arra a részre, amit a versből kiemelt és ábrázolt.

A belépés díjtalan!

Információ: Roboz Beáta +36 30 452 7011, robozbeata@kult13.hu

Részletek

Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ
Kárpát u. 23.
Budapest, Budapest 1133 Magyarország
+ Google Térkép