Események betöltése

Civil Szakmai Fórum – Lakáspolitikák – bérlakás-építés – jelen és jövő

január 29. (szombat) - 16:00

 

A lakhatással kapcsolatos kérdések nem csak Magyarországon, hanem európai szinten is foglalkoztatják az embereket. Felgyorsult világunkban, a megnövekedett egszisztenciális mobilitások korában létezésünk egyik alapkérdésévé vált. Nem véletlenül sorolta az Európai Unió is prioritásai közé. A szakmai fórum

–  röviden, kvázi felsorolás szerűen érinti az eltérő lakáspolitikai koncepciókat (lakástulajdon megszerzésének vs. más lakáshasználati formák támogatása).

– szól az önkormányzati bérlakás állomány összetételéről, ismerteti az eltérő gyakorlatokat. (korszerűsítés vagy új önkormányzati bérházak építése)

– gondolatok fogalmaz meg egy másfajta állami lakáspolitikáról. (állami bérlakás építési program, ebben az önkormányzatok szerepe, a program hatása a bérlakások piacára.)

A témák megvitatásában és a beszélgetésen  részt vesz Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont alapítója és vezetője, Vadas Katalin, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Ingatlangazdálkodó Divízió vezetője és moderátorként Kronstein István, a XIII. Kerületi Civil kerekasztal elnöke.

 

A fórumra az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban kerül sor védettségi igazolvánnyal és maszkhasználattal, amelyre január 24-ig lehet regisztrálni a szalkailajos@kult13.hu címre.

A rendezvényt online is közvetítjük, a csatlakozni szándékozók, üzenőfalon (chat) tehetnek fel kérdéseket és fogalmazhatnak meg gondolatokat.

(A chat használatához aktív Google fiók szükséges!) Az online részvétel is regisztráció köteles a fenti email címen.

A regisztráltak részére elküldjük a belépési linket.

Részletek

Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
József Attila tér 4.
Budapest, Pest 1131 Magyarország
+ Google Térkép