CZIFFRA100 - Cziffra György kiállítás

 

„Az egyik tripoliszi kis házikóban lakott szüleivel a két világháború közötti időszak nyomorúságos esztendeiben egy zenét kedvelő, tehetséges kisfiú, Cziffra György, akinek neve azóta fogalommá vált. Művészetét mindenki csodálja. Ötévesen már népszerű darabokra improvizált a cirkuszban, 13 évesen szóló estet adott. Dohnányi Ernő jóvoltából bejutott a Zeneakadémiára, de az „előkelő” művészvilág nehezen fogadta be. A pesti éjszakák virtuózaként lokálokban, bárokban zongorázott, majd Franciaország lett második hazája. Tehetsége hamarosan meghozta számára a világhírt és az elismertséget.”
(forrás: Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény adattár)

 

A Cziffra György Kiállítás az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, első emeleti kiállítóterén tekinthető meg 2021. február 9-től egészen az emlékév (2022. május 31.) végéig a ház nyitvatartási idejében.

A Cziffra György életét bemutató tárlatból „ablakkiállítás” formájában tekinthető meg egy kis ízelítő az AJAMK bejáratánál.

A rendezvény a Cziffra György-emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a www.cziffra100.com oldalon.