Kedves Látogatóink!

 

2020. június 22-én, hétfőn kulturális színtereink is ÚJRA KINYITNAK a látogatók számára!!!

A RaM-ban található Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár azonban július 22-étől nyit újra!

Az újrainduló foglalkozásokról, és programokról folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani.

 

PénteK13 programjainkra váltott jegyinformációk:

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ információs pultjában vásárolt jegyek árát 2020.06.24-től 2020.07.31-ig, jegybemutatás ellenében tudjuk visszatéríteni!

Az online vásárolt jegyek visszaváltásának módja, és további információk: JEGYVISSZAVÁLTÁSI INFORMÁCIÓK!!

 

Szeretettel várunk mindenkit!

A múlt kincsei - digitális fotókon - kutatóknak, lokálpatriótáknak, nosztalgiázóknak!

 

A XIII. kerület különleges, sokszínű része Budapestnek. A mi „Tizenhármunk” olyan városrész, ahol egymás mellett él a belvárosi nyüzsgés, a kertvárosi nyugalom, a modern ipar és a Duna vízi kultúrája. Bár kerületünk egészen fiatal, története és múltja mégis rendkívül gazdag. Az 1985 óta működő Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény Budapest XIII. kerületének az öt kerületrésze – Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó, Népsziget és a Göncz Árpád városrész – helytörténeti dokumentumait és tárgyanyagát gyűjti és mutatja be.

A közel 30 éves gyűjtemény tulajdonképpen nem más, mint a kerület emlékekkel teli kincsestára.

Célunk, hogy ebből a kincsestárból minél több tárgy váljon mindenki számára elérhetővé, láthatóvá, sokkal több, mint amennyi a kiállítótermek falai között elférhet, ezért az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény fotótárában található mintegy 15 000 db fotó digitalizálását 2017 júniusában megkezdtük. Szerződést kötöttünk a MúzeumDigitár nevű szervezettel, akinek segítségével múzeumok, köz- és magángyűjtemények bemutathatják, és ezáltal a nagyközönség és a kutatás számára is elérhetővé tehetik gyűjteményeik darabjait az interneten, a rendszer házon belüli használatával pedig megoldhatják a gyűjteménykezelési és nyilvántartási feladatokat. A digitalizálás és feltöltés befejezésének várható időpontja 2019. év vége.

A feltöltési munkálatokkal folyamatosan haladunk előre, mostanra már  502 db fotónk elérhető a Digitár oldalán:

http://www.museum-digital.de/hu/portal/index.php?t=institution&instnr=97

 

Jó böngészést kívánunk!